Gašenje s penilom: Bioversal QF

Gasilnik Bioversal
Gasilnik Bioversal

Gasilniki z gasilnim sredstvom Bioversal QF so na slovenskem trgu prisotni že nekaj let, vendar so bili zaradi relativno visoke cene pri načrtovalcih požarne varnosti v objektih spregledani. So dobra alternativa gasilnikom na prah, saj nam njihove lastnosti pri uporabi lahko takoj odtehtajo razliko v ceni.

Področja uporabe

Gasilniki vsebujejo gasilno sredstvo – penilo za gašenje Bioversal QF in so okolju prijazni . Namenjeni so gašenju začetnih požarov ter odstranjevanju oljnih madežev. So pod stalnim tlakom in ne sodijo med klasične gasilnike. Uporabljajo se kot dodatno (nestandardno) sredstvo za gašenje.

Penilo Bioversal QF je mednarodno priznan proizvod za gašenje , ki je primeren za učinkovito gašenje požarov razreda A (vnetljivih trdnih snovi), razreda B (vnetljivih tekočin) in razreda F (gašenje maščob in olj). Namenjen je tudi ekološkemu odstranjevanju vseh vrst onesnaženj z razlitimi gorivi, olji in maščobami na vseh površinah.

Kot gasilo ima sposobnost ohlajevanja in stabilizira gorljive konstrukcije zgradb, omejuje razvoj dima, preprečuje ponovni vžig ter posredno s tem ščiti ljudi.

Okolju prijazno

Bioversal OF ne razžira materialov in je dermatološko ne oporečen. Pri uporabi ščiti življenjski prostor rastlin, živali in mikroorganizmov . Na kvaliteto vode in naravno ravnotežje vodnega režima tudi tistega v čistilnih napravah uporaba Bioversal QF ne vpliva. Zaradi teh lastnosti ima Bioversal QF prednost pred ostalimi gasilnimi sredstvi pri uporab i v naravnem okolju.

Posebej primeren in okolju primeren je Bioversal QF pri preventivni uporabi , npr. pri preprečevanju požarov in nevarnosti eksplozije ter pri delih, kjer je prisotna visoka tem p eratura (okolju prijazna preproga iz pene).

Penilo Bioversal QF je certificirano po standardu EN 3 in TRB, priznava pa ga tudi združenje civilnega letalstva ICAO.

Servis gasilnih aparatov v družbi Sintal deluje od leta 1995. Servisiranje gasilnikov op ravljamo s posebej opremljenimi vozili neposredno pri naročniku, kar je v primerjavi s klasičnim servisom – odvozom gasilnikov na servis bistveno hitreje, naročnik ima vpogled v opravljeno delo, preprečena je zamenjava z gasilniki drugih naročnikov, požarna varnost objekta pa ni v nobenem trenutku zmanjšana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *