Varnostniki Sintala sredi noči zasačili vsiljivca v ljubljanski šoli, istočasno v Portorožu preprečili vlom

Ljubljana, 29. 1. 2016. V noči s četrtka na petek je intervent družbe za varovanje Sintal v eni od varovanih osnovnih šol zadržal moškega, ki se je tam neupravičeno zadrževal. Moški je zatrdil, da je v šoli prespal, ker je bil vinjen, a je bila njegova razlaga na trhlih temeljih. Kmalu se je izkazalo, da se je interventu zlagal.

Varnostnonadzorni center Sintala je ob 3:38 uri prejel alarmno sporočilo z omenjene šole in tja nemudoma napotil bližnjo intervencijsko skupino. Ta se je po pregledu zunanjosti na podlagi podatkov protivlomnega sistema odločila še za pregled notranjosti. Odločitev se je izkazala za pravilno, intervent je namreč v objektu zasačil dobro skritega moškega. Ta je interventu zatrdil, da je v šoli prespal, ker je bil vinjen.

Intervent je vsiljivca predal policiji v nadaljnjo obravnavo. Izkazalo se je, da je moški prvotno posredoval lažne osebne podatke, glede na zbrane podatke pa je bila sumljiva tudi njegova razlaga vzroka in načina vstopa v objekt.

Ob malodane istem času pa so tehnično varovanje in izkušeni interventi Sintala preprečili vlom v Portorožu.

V enem od varovanih objektov v Portorožu je sistem tehničnega varovanja zaznal izpad električnega toka in to sporočil varnostnonadzornemu centru Sintala. Operater je na objekt preventivno napotil intervencijo. Intervent je ob skrbnem pregledu ugotovil, da izpad električnega toka ni naključje, odkril pa je tudi, da je ena od varnostnonadzornih kamer pokrita. Zbrani podatki kažejo, da so nepridipravi prekinili električni tok za celoten objekt, tudi za alarmni sistem – po vsej verjetnosti z namenom, da vstopijo v objekt, ko se izpraznijo pomožni generatorji sistemov. Intervencija jim je namero preprečila.

Varnostniki Sintala so sicer doslej zadržali že več kot 1.000 vlomilcev in preprečili na tisoče kraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *