Pozor: Spet prevare na bankomatih | Sintal svetuje

Skimming, cash trapping in druge prevare, s katerimi tatovi pridejo do denarja z bančnih računov uporabnikov bankomatov, so žal vedno znova aktualni. O zlorabah in uspešnih načinih njihovega preprečevanja so novinarji oddaje Planet Danes povprašali tudi strokovnjake Sintala.

20160114-Planet-Danes

Dobra novica, ki so jo izpostavili novinarji, je, da previdnost uporabnikov botruje k temu, da zlorabe niso tako visoke kot v nekaterih drugih državah, “kriminalcem največkrat uspe ukrasti le nekaj sto evrov”. Dodati pa velja še, da je veliko zlorab preprečenih že pred njihovim začetkom –  zaradi učinkovitih preventivnih ukrepov.

O preventivnih ukrepih Davor Pajk, vodja intervencije in varnostno-nadzornega centra v Sintalu, pove, da je med njimi zelo učinkovita rešitev s sistemom tehničnega varovanja. Ta zazna nepravilnosti na bankomatu in o tem obvesti varnostno-nadzorni center varnostnega podjetja. Sintalovi interventi imajo dolgoletne izkušnje na tem področju in tudi po zaslugah njihovega posredovanja so bile preprečeni številne zlorabe na bankomatih.

Več pa v prispevku (klikni sliko):

Davor Pajk, Sintal
Davor Pajk, vodja intervencije in varnostno-nadzornega centra v Koncernu Sintal. Začetek prispevka o skimmingu je na 12:50.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *