Sintal varovanje: Interventi koncerna Sintal preprečili širjenje požara

Interventi koncerna Sintal so opazili, da se je vnel reflektor. Eden od njih je splezal na nadstrešek in z dolgo palico odstranil električno napeljavo. Požar je uspel pogasiti.

Ljubljana – V noči s četrtka na petek, 11. maja, sta intervencijski skupini koncerna Sintal opravljali ogled objektov varovane Gimnazije Ledina v Ljubljani. Ob prihodu na parkirišče z zadnje strani objekta so interventi opazili, da se je začel pregrevati zunanji reflektor. Najprej je pričel utripati, nato se je iz njega začel valiti dim, nakar je zagorel. Intervencijski skupini koncerna Sintal sta nemudoma obvestili varnostnonadzorni center (VNC) koncerna Sintal in pričeli z reševanjem situacije.

Varnostnik intervent Sintala splezal na nadstrešek

Interventi koncerna Sintal so na objektu preventivno izvajali fizično varovanje do prihoda hišnika.

Eden od interventov je splezal na nadstrešek, z dolgo palico odstranil goreče dele reflektorja ter iztaknil električno žico in prekinil napajanje luči z električno energijo. V pripravljenosti je imel tudi gasilni aparat, s katerim je opremljeno vsako intervencijsko vozilo, vendar njegova uporaba ni bila potrebna. Ko so prenehali znaki gorenja, je drug intervent vstopil v objekt ter poiskal lestev, da je lahko njegov sodelavec varno zapustil nadstrešek. Intervencijske skupine koncerna Sintal so tako preprečile večjo škodo, ki bi jo povzročila širitev požara. Objekt so preventivno fizično varovale do prihoda hišnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *