Sintalovega prevoznika denarja napadel agresivnež

Izola, 23. 3. 2012 – Prevoznik denarja v Izoli se je moral z orožjem braniti pred moškim, ki ga je najprej verbalno, nato pa tudi fizično napadel.

Varnostnika – prevoznika denarja sta peljala gotovino v bančni trezor. Med obračanjem vozila na dovozni poti, ki jo prevozniki sicer vsakodnevno uporabljajo, je po vozilu pričel tolči neznanec, ki je hkrati grozil prevoznikoma. Menda mu ni bilo pogodu, da sta prevoznika pri delu uporabljala to pot, kar je izrazil z agresijo.

Varnostnik spremljevalec je stopil iz vozila in moškega pozval, naj se oddalji od vozila, vendar ga razboriti neznanec ni upošteval. Nadaljeval je z agresivnim vedenjem; varnostnika je odrinil in med kričanjem pozval, naj pokliče policijo. Varnostnik se je s tem strinjal, a mu je moški zbil telefon na tla, še preden je bila zveza vzpostavljena. Prevoznik se je umaknil, moški pa se je še vedno približeval. Ker je kazalo, da namerava uporabiti fizično silo, je varnostnik potegnil iz toka pištolo in ga znova pozval, naj se umakne, a tudi to ni ustavilo agresivneža, saj je nadaljeval z grožnjami in se približeval prevozniku. Umiril se je šele ob prihodu policistov. Zoper kršitelja je bila podana kazenska ovadba.

Sintalov prevoznik denarja ukrepal pravilno

Treba se je zavedati ogroženosti prevoznikov denarja med njihovim delom. Žal sta delo prevoznika denarja in tudi varnostna situacija v državi takšna, da so prevozniki denarja primorani vsako provokacijo med prevozom gotovine jemati resno.

Naš sodelavec je ravnal pravilno, saj je iz situacije in agresivnega ravnanja gospoda upravičeno sklepal, da ogroža njegovo varnost. Zaradi oseb v bližini, s katerimi je gospod komuniciral, je sumil tudi, da gre lahko za organiziran poskus ropa.

Video: Sintalov prevoznik denarja se brani pred agresivnežem

4 thoughts on “Sintalovega prevoznika denarja napadel agresivnež”

    1. Avtor videa ni koncern Sintal in ga tudi ni umaknil. Predvidevamo, da ga je umaknila oseba, ki ga je naložila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *