Premlada za volitve, dovolj stara za vlom skozi streho

Mladoletnika sta poskušala skozi streho vlomiti v enega od supermarketov v Lescah – Zasačil ju je Sintalov intervent in ju predal policistom

Lesce – Za intervente Sintala je tudi volilna nedelja običajen delovni dan, saj njihovi nasprotniki – tatovi, vlomilci, roparj, … tudi takrat ne počivajo. Na volilni 3. december je gorenjski intervent preprečil načrte dvema vlomilcema, ki sta za izpolnjevanje volilnih lističev še premlada.

Tik pred četrto uro popoldan je varnostnonadzorni center koncerna Sintal prejel alarmno sporočilo iz enega od supermarketov v Lescah. Intervent je prispel na kraj dogodka čez dobrih pet minut in pri pregledu zunanjosti varovane trgovine na strehi opazil mlajši osebi. Pozval ju je, naj se spustita na tla, in obvestil varnostnonadzorni center, ta pa policijo. Neznana storilca sta splezala s strehe in z interventom počakala na prihod policistov, ki so ju prevzeli v nadaljnji postopek.

Ugotovljeno je bilo, da sta storilca mladoletna. Eden od njiju je imel nahrbtnik, v njem pa povezovalno vrv z zaponko. Da sta imela slabe namene, je potrdil tudi pregled strehe, ki so ga opravili policisti.

O uspešni akciji Sintalovih interventov so pisali tudi drugi mediji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *