Delo varnostnic in varnostnikov

Od dirkanja po parkirni hiši do kraj nahrbtnikov piva in omamljenega ragrajanja – preprečevanje najrazličnejših nečednosti je del dinamičnega vsakdanjika naših varnostnikov.

Varnostno-nadzorni center družbe za varovanje Sintal vsakodnevno obdela ogromno število podatkov o sproženih alarmih, izklopljenih sistemih, ...
Varnostno-nadzorni center družbe za varovanje Sintal vsakodnevno obdela ogromno število podatkov o sproženih alarmih, izklopljenih sistemih, …

DIVJA VOŽNJA

Koper, 27. 5. – V parkirni hiši so neznanci divjali z vozili. Varnostnik je dva voznika pozval, naj prenehata. Ker nista želela pokazati osebnih dokumentov, ju je s kolegom zadržal do prihoda policistov.

ZA-KLJUČIL Z NEUMNOSTMI

Novo mesto, 4. 6. – Varnostnica v Intersparu je preprečila krajo USB ključka, ki ga je mladenič skril v žep hlač in zapustil trgovino, ne da bi plačal.

POLN NAHRBTNIK PIVA

Nova Gorica, 6. 6. – S polnim nahrbtnikom pločevink piva je moški želel brez plačila zapustiti trgovino. Varnostnik je poskus opazil in storilca povabil na pregled, a je ta poskusil zbežati. Skupaj s še enim varnostnikom sta nemirnega tatu zadržala do prihoda policije.

AKCIJSKI FILM

Maribor, 13. 7. – Ponoči smo opazili neznano vozilo, parkirano ob ograji enega od varovanih podjetij. Ograja je bila prerezana, storilci so skušali z dvorišča odtujiti železo. Interventi so jim zaprli pot z vozili, vendar se je voznici uspelo prebiti mimo. Z vozilom je prebila žičnato ograjo in nadaljevala z begom. Varnostniki so podatke o storilcih posredovali policiji, ta pa jih je večino kmalu ujela.

REŠIL DAN

Ljubljana, 27. 7. – Vodji enega od lokalov v City Parku je ob zaključku dneva na poti iz centra padla vrečka z dnevnim iztržkom. Izgubljeno vrečko je našel varnostnik in jo vrnil lastnici. “Zahvaljujem se mu za izjemno plemenito in pošteno dejanje, ki je v teh časih redko,” nam je v pismu zapisala lastnica vrečke.

NEPOVABLJENI GOST VILE

Ljubljana, 20. 8 – Varnostno-nadzorni center je prejel večkratni alarmni signal iz nenaseljene vile v okolici Ljubljane in na lokacijo poslal intervencijsko ekipo. Pri pregledu so interventi opazili razbito okno v kleti, iz notranjosti objekta pa je bilo slišati gibanje, zato so sklepali, da je vila žrtev vlomilca. Storilec se je odzval na pozive in navodila intervencijske skupine, ki ga je predala policistom v nadaljnjo obravnavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *